2011. március 15., kedd

már nem London :)

Taaavaszíí szél víÍíÍzet áÁáÁraszt Virágom Viiirááágom! Tökjó! Végre napsütéses és rövidujjús idő van!
És áááá nincs szúnyogháló az ablakomon és bejött egy légy. Signor Légy visszamennyé’ b....! :P :D
Büszkén mondom, hogy most már járok iskolába! (Anya igen, tényleg járok) Az itteni és otthoni oktatás között legfőbb különbségnek azt említeném, hogy 2 óráig tart 1 óra (de általában fél órás késéssel indul) és főleg elméleti jellegű. Egy tárgyból hetente 2-3 előadás van és nincs az otthoni, klasszikus kiscsoportos szeminárium. A tanár beszél és a ppt-n egész mondatos slideok futnak. Ez izgi, mert, ha nem értem, le akarom írni az egészet, de időt általában nem hagynak rá. Szokatlan, hogy minden olasz diák serényen jegyzetel négyzetrácsos füzetébe, amibe a fiúk 80%-a gyöngybetűkkel ír! (!) Fura volt ma, hogy az egyik legtávolabbi teremben volt órám, és bár ez az egész egy gazdasági egyetem, az egyik teremben találtam egy igencsak felszerelt kémialabort! Höh… lehet ott nyomják a sok eurót! :P :D Ez azért is lehetséges, mert a suli első emeletén egy komplett bank van. Komolyan, egy Unicredit. De ez állítólag megszokott, mert van, amelyik suliban meg posta van! :D
Jajh erre ki kell térnem: Meglátogattam a napokban egy cinesi (értsd: kínai, ejtsd: „csinézi”) boltot. Nah most, Rómában ez úgy működik, hogy ami ilyen biszbaszos bolt, az javarészt kínai famíliák kezén van. Ezek mindegyike egyfajta kincses sziget. Ugyanis itt, ahogy egyik kedves ismerősöm szokta mondani „a sz@rtól a repülőig minden van”. Itt aztán tényleg… A ledlámpás strassz köves Krisztus kereszttől kezdve, a Hófehérkés kerti törpén át, a műanyaglavórig, alsógatyáig és pókerkészletig minden van. Élmény volt bemenni! Egy évadnyi Fábry féle Design center tele lenne az ott lévő dolgokkal! :D Ami otthon van 100 Ft-os, Ica néni boltja meg kínai üzlet az kutyafüle ahhoz képest!


Ezen a videón jót derültem! Hát… Tényleg ilyen az Erasmus :D A supercool részen már túl vagyok, most, hogy egy Dzsí idézettel éljek, „language skill sucks” résznél, a He doesn’t speak in english//Lui non parla in italiano résznél tartok. :P :D

U.i.: Zsófi ne féééénykéééépezgess evő meg jegyzetelő embereket közelről!!! :P :D

2 megjegyzés:

  1. Hey :D Could you translate it for me please? ^^

    VálaszTörlés
  2. Hey! :) I guess the Google Translator failed this time :D Cuz I use a lot of untranslatable sentences and references to other stuffs that maybe only my friends can understand completely.
    But wait a sec, you look familiar... you are the guy from the video, aren't you, Joe?! :O :D
    I wrote this post when I was in Rome for one semester and I started to attend classes. In the first part I wrote about the lessons and mentioned some differences. Then the second part is about the Chinese shops and their treasure island stocks. (from the glittered crucifix with led lamps to poker set etc...) And after the video I wrote that now I’m after the supercool period and now I have to face the language-skill problems :)
    Or are you interested in the complete translation?

    VálaszTörlés