2011. április 20., szerda

Firenze

Firenze Vice City :D
Firenze. Firenzeee! Ezennel kinevezem ezt a várost a kedvenc olasz városommá.  Molto bellaaaa! :D Örömmel várom a többi város jelentkezését is! 


A kora reggeli indulás után a vonaton mindenkinek ledobta az agya az ékszíjat a kevés alvásnak köszönhetően. Tanultuk csupa míves nevű kártyajátékot (Shit, Asshole stb.), amikkel elütöttük a cirka 4 órás utunkat (ez volt a legolcsóbb vonat…)

Aki tervezi, hogy meglátogatja Toscana székhelyét, annak melegen ajánlom szállásnak a Plus Florence hostelt. ( http://www.plushostels.com ) Fürdőszobás szobák, úszómedence, szauna, török gőzkabin, bár, tánctér, Nintendo Wii projektorral (!), edzőterem stb. Szal van itt minden, mint a mesében. Apropó mese! Leesett az állunk, amikor megláttuk ezt a sört az egyik büfében. Azt hittem ez csak egy fiktív márka. Amúgy egész jó sör! :)

Amikor megérkeztünk kb sikítva rohantunk a medence részleghez. :D A hostelban volt mindenféle nemzet fia/lánya. Annyi amcsit, mint ami ott volt, még sosem láttam egy rakáson Európában! :)
Gratis szivárvány, amit a Samsungnak köszönhetünk, mert mindig odarakja ha x szögből jön a fény :)

Az óváros roppant hangulatos. Dóm, harangtorony, palazzok, szobrok, nyüzsgés. Piknikeztünk egyet a folyóparton. A Giardino dei Boboli (ez egy ilyen nemesi palota melletti park, ahonnan nagyon szép kilátás van az egész városra) fái alatt szunyáltunk egy picit. Itt van amúgy ez a kedvelt szobor: a dagadt pucér fazon teknősön. Több képeslapon van amúgy ilyen poénos Before-After cucc, hogy a Dávid-szobor a before a teknősmester meg az after. :D
Lord of the turtles
Az eredeti Dávid szoborral nem találkoztam sajnos, de a pontos másolatával igen, ami az eredeti helyén áll a Palazzo Vecchio előtt.
A Ponte Vecchio olyasmi, mint Velencében a Rialto. Csak itt a legburzsujabb ékszerboltok vannak rajta. Anyukámat nehezen lehetett volna onnan kikergetni :D (bocsi Anyu! :) )

Csóró egyetemistaként az Égiek gondoltak ránk és megteremtették a Kultúra hetét, amikor minden múzeum ingyenes. Így bementünk az Uffizi képtárba. Wowowow, mintha a művtöri könyvemben mászkáltam volna. Soksok híres festmény! Bár a leghíresebbet pont kihagytuk… Botticelli – Vénusz születése… :@ FF UU … :( Egy kisebb és kevésbé híres képen megakadt a szemem és egy muzsika szólalt meg a fülemben, ezt meg kell, hogy osszam veletek! Aranykor a címe. :D A kép előterében a vízbe pisilő gyerekeken jót virultam :D
Jacopo Zucchi - Golden age



2 megjegyzés:

  1. télleg jó ez az utsó kép :D
    megyek július elején 5 napra itáliába! csak milano/torino lesz a célpont, lejjebb sajna nem jutok most!
    puszik északról!

    VálaszTörlés
  2. Kárkár :) Van szállásod meg minden ott? Torino állítólag nagyon szép!

    VálaszTörlés